ΣΕΛΙΔΕΣ

07 Δεκεμβρίου

Χριστουγεννιάτικη κοτοσαλάτα



Πρόκειται για μία ιδιαίτερη και πεντανόστιμη σαλάτα, ντυμένη με γιορτινά χριστουγεννιάτικα χρώματα και γεύση εκπληκτική! Απλά, ετοιμάστε την και απολαύστε την! Στο τέλος μπορείτε να τη διακοσμήσετε όπως στην φωτογραφία και το αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!


Υλικά που θα χρειαστούμε:

1 (1½ κιλό) κοτόπουλο (ή γαλοπούλα) βρασμένο
1 μικρό κρεμμύδι (στο βράσιμο)
1 καρότο (στο βράσιμο)
1 κλωνάρι σέλερι  (στο βράσιμο)
1 κλωνάρι πράσο  (στο βράσιμο)
400 γραμμ. καρυδόψιχα αλεσμένη
1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μεγάλα καρότα τριμμένα
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πιπέρι καγέν (πολύ καυτερό)
1 φλ. τσαγιού Σπιτική Μαγιονέζα ή έτοιμη
2 φλ. τσαγιού ζωμός από την κότα που βράσαμε
2 καθαρισμένα ρόδια
αλάτι

Για τη γαρνιτούρα:
μαϊντανός ψιλοκομμένος (πουδραριστός)
Λίγα ρόδια
1 φλ. τσαγιού Σπιτική Μαγιονέζα ή έτοιμη

Εκτέλεση:

Βράζουμε το κοτόπουλο με όλα τα λαχανικά με την ένδειξη (στο βράσιμο) σε νερό που να τα καλύπτει, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο ή γαλοπούλα - η οποία παίρνει πιο πολύ χρόνο. Αν χρειάζεται ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το μαδάμε σε ίνες. Μουσκεύουμε το ψωμί στο
ζωμό του κοτόπουλου, να μαλακώσει και το στραγγίζουμε. Βάζουμε στο μπλέντερ το ψωμί, τα καρύδια, το σκόρδο, πάπρικα, καγέν, αλατίζουμε και χτυπάμε ταυλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο, το καρότο, τον μαϊντανό, τα 2φλ. του ζωμού, τη σπιτική μαγιονέζα και τα ρόδια. Προσέχουμε να κρατήσουμε λίγα ρόδια για τη γαρνιτούρα. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε τη σαλάτα μας σε μεγάλο πλατύστομο μπωλ, ώστε να ολοκληρώσουμε την γαρνιτούρα μας. Πρώτα σκεπάζουμε με τη μαγιονέζα κι έπειτα με τη βοήθεια κάποιων χαρτονιών που θα κόψουμε σχηματίζουμε τμηματικά το έλατό μας από μαιντανό. Τέλος οι χριστουγεννιάτικες μπάλες μας θα είναι τα ρόδια που φυλλάξαμε!

Καλή Επιτυχία!

Ε.Ψ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου