Σοκολατόπιτα υγρή με stevia
Το καλό με αυτή τη συνταγή είναι ότι όσες φορές και να την έχω κάνει, το αποτέλεσμα πάντα είναι το ίδιο, μια υπέροχη υγρή σοκολατόπιτα! Υπάρχουν πολλοί λόγοι που προτείνω να τη δοκιμάσετε κι εσείς και τί εννοώ; Είναι νόστιμη και εύκολη, τρώγεται ζεστή ή κρύα, συνοδεύεται με παγωτό ή σκέτη και το πιο σημαντικό πάντα πετυχαίνει!
Υλικά:
1 βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη γεμάτες ή 1,5 κούπα STEVIA
1 κούπα ζεστό νερό
1,5 κούπα κακάο (αναλογεί σε μια συσκευασία του σουπερμάρκετ)
1 βανίλια
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
3 αβγά
1 κούπα αλεύρι φαρίνα
Εκτέλεση:
Σε αναμμένο
μάτι της κουζίνας – μέτρια θερμοκρασία
– ακουμπάμε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε μέσα το βούτυρο για
να λιώσει. Όταν υγροποιηθεί ρίχνουμε μέσα όλη τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε
ζωηρά και όταν ενοποιηθουν τα υλικά μας, απομακρύνουμε πλέον το κατσαρολάκι από το μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας προσεκτικά όλο το κακάο. Αφού απορροφηθεί και το κακάο, προσθέτουμε την κούπα με το ζεστό νεράκι. Το μείγμα μας σε αυτό το στάδιο είναι αραιό και γεμίζουμε την κούπα που χρησιμοποιήσαμε και την βάζουμε στην άκρη. Είναι η κούπα με το σιρόπι σοκολάτας, που θα χρειαστούμε στο τέλος για να περιχύσουμε την σοκολατόπιτα ώστε να αποκτήσει την υγρή της υφή.
Στο στάδιο
που ακολουθεί θα χρησιμοποιήσουμε μίξερ
χειρός ή μίξερ με κάδο. Παίρνουμε ένα
μεγάλο μπολ και αδειάζουμε με τη βοήθεια μιας μαρίζ, το υγρό μείγμα κακάο που φτιάξαμε.
Προσθέτουμε σταδιακά τα 3 αβγά και
χτυπάμε συνεχώς στην γρήγορη ταχύτητα.
Βάζουμε τη βανίλια, τη φαρίνα και το μπέικιν συνεχίζοντας το χτύπημα για δύο
λεπτά ακόμη.
Εν τω μεταξύ βουτυρώνουμε
ένα ταψάκι (μακρόστενο 30
Χ 20). Ενημερωτικά βολεύουν
πολύ και τα ταψάκια μιας χρήσης
(διάστασης 26,8 Χ 20,8). Αδειάζουμε στο ταψάκι το μείγμα και ψήνουμε την σοκολατόπιτά μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C και για 20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το φούρνο και έτσι όπως είναι ζεστή την κόβουμε μέσα στο ταψί σε κομμάτια της αρεσκείας
μας (ίσια ή λοξά).
Την περιχύνουμε με την κούπα με το σιρόπι που κρατήσαμε στην άκρη, αφού όμως θα το έχουμε ζεστάνει πρώτα.
Ξέρετε τί γίνεται μετά; Η Σοκολατόπιτα μας είναι έτοιμη για φάγωμα!!!

Tip 1: Προσέξτε το σιρόπι που έχετε κρατήσει στην άκρη να είναι αρκετά υγρό. Αν έχει πήξει μέχρι το τέλος της όλης διαδικασίας προσθέστε όταν το ζεσταίνετε λίγο νεράκι για να το αραιώσετε.
Tip 2: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φορμάκια για cupcakes και να έχετε σε λίγα λεπτά - ατομικά σοκολατοκεϊκάκια τύπου brownies και φυσικά αφού ψηθούν τα περιλούζετε με σιρόπι σοκολάτας που έχουμε φυλάξει ή και με γλάσο της αρεσκείας σας.
Tip 3: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε είτε με καστανή ζάχαρη ή ακόμα και με Stevia αν αυτό μας κάνει να νιώσουμε λιγότερες τύψεις!
Καλή επιτυχία!
Ελένη
Ελένη
Την εφτιαξα τη συνταγή σου και βγήκε θεϊκή η σοκολατόπιτα! Στη φωτογραφία που ανέβασες τελευταία μπορούμε να φτιάξουμε cupcakes με την ίδια συνταγή;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ,
Φένια
Σε ευχαριστώ Φένια για τα καλά σου λόγια!
ΔιαγραφήΝαι φυσικά και μπορείς να κάνεις την ίδια συνταγή σε φόρμα για cupcakes. Μάλιστα μπορείς να βάλεις λευκό γλάσσο από πάνω και το σιρόπι σοκολάτας που κρατάμε στην αρχή να το εσωματώσεις σε κάθε κεϊκάκι με τη βοήθεια μιας σύριγγας.
Το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο υγρό και σοκολατένιο!
Δεν περιμενα τόσο γρήγορη απάντηση, τελειο!
ΔιαγραφήΘα το δοκιμάσω σίγουρα γιατί ακούγεται πολύ νοστμο
Mia lexi, TELEIA.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΙΞΕΡ ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι μπορείς να κάνεις τη δουλειά και με αναδευτήρα χειρός, αλλά θέλει καλό χτύπημα στο σημείο που προσθέτεις τα αυγά και το αλεύρι. Καλή επιτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφή