17 Ιουνίου

Ας φτιάξουμε σπιτικό παγωτό


Σπιτικό Παγωτό Βανίλια

Η ξαδέρφη μου Πατρίτσια είχε την καλοσύνη να μου εκμυστηρευτεί  αυτή τη συνταγή για σπιτικό παγωτό και την ευχαριστώ πολύ. Είναι απλή, χωρίς δυσκολίες και δε χρειάζεται να έχεις παγωτομηχανή. Το μόνο αρνητικό είναι ότι είσαι  απασχολημένος για 2,5 ωρίτσες τουλάχιστον. Θα χρειαστεί για να έχει καλύτερη υφή, 2 φορές χτύπημα.


Υλικά:

1 Ζαχαρούχο γάλα
1 Εβαπορέ γάλα
1 Κρέμα Γάλακτος Light του ψυγείου  ή ΕΡΜΟΛ 
1 κουταλιά μέλι (μαζί με το ζαχαρούχο)
2 Βανίλιες


Εκτέλεση:

Αρχικά βάζουμε στην κατάψυξη το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και την κρέμα γάλακτος για 1,5 ωρίτσα. Έπειτα παίρνουμε μεγάλο μπολ που να χωράει στην κατάψυξη και αδειάζουμε μέσα όλα τα υγρά και το ζαχαρούχο με τη 1 κουταλιά μέλι. Ξεκινάμε το χτύπημα με μίξερ χειρός κατά προτίμηση, ωστόσο η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει σε μίξερ με κάδο.

Συνεχίζουμε και ρίχνουμε και τις βανίλιες. Θα πάρει 10 λεπτά περίπου το χτύπημα.

Όταν το μείγμα μας θα έχει γίνει αρκετά παχύρευστο τοποθετούμε στην κατάψυξη το μπολ μας.  Σε αυτό το σημείο μπορούμε και να περιμένουμε να γίνει το παγωτό μας! Επειδή έχουμε βάλει το μέλι δεν θα κρυσταλλώσει, είναι το μικρό μυστικό της συνταγής!

Από την μεριά μου όμως για να του δώσω μία γεύση πιο βελούδινη ή για να προσθέσω μπισκότα, φυστίκια ή ό,τι άλλο θέλω το βγάζω στην 1 ώρα  και  το ξαναχτυπάω για 5 - 7 λεπτά και έπειτα κάνω την προσθήκη του υλικού που θέλω και ανακατεύω απαλά με σύρμα.

Παγωτό με μπισκότα OREO
Τοποθετούμε και πάλι το παγωτό μας στην κατάψυξη  και σε περίπου 4 - 5 ώρες θα έχουμε λαχταριστό σπιτικό παγωτάκι!!!



TIP
Μπορούμε να προσθέσουμε cookies ή μπισκότα oreo, τα οποία σπάμε σε γουδί – αρκούν 100 με 150 γρ – τα προσθέτουμε κι ανακατεύουμε με σύρμα. Προσοχή δεν ξαναχτυπάμε με μίξερ όταν έχουμε προσθέσει βαριά υλικά! Επίσης τέλεια γεύση δίνει στο παγωτό μας και η σκόνη σοκολάτας (6 κουταλάκια αρκούν) ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται χτύπημα με το μίξερ  2 - 3 λεπτά).

Καλή Επιτυχία



*Επειδή θα χτυπήσουμε το παγωτό 2  φορές καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε για ευκολία μας μίξερ χειρός..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου