Σπιτικό Παγωτό
Βανίλια

Υλικά:
1 Ζαχαρούχο γάλα
1 Εβαπορέ γάλα
1 Κρέμα Γάλακτος Light του
ψυγείου ή ΕΡΜΟΛ
1 κουταλιά μέλι (μαζί με το ζαχαρούχο)
2 Βανίλιες
Εκτέλεση:

Συνεχίζουμε και ρίχνουμε και τις βανίλιες. Θα πάρει 10 λεπτά περίπου το χτύπημα.
Όταν το μείγμα μας θα έχει γίνει αρκετά παχύρευστο τοποθετούμε στην κατάψυξη το μπολ μας. Σε αυτό το σημείο μπορούμε και να περιμένουμε να γίνει το παγωτό μας! Επειδή έχουμε βάλει το μέλι δεν θα κρυσταλλώσει, είναι το μικρό μυστικό της συνταγής!
Από την μεριά μου όμως για να του δώσω μία γεύση πιο βελούδινη ή για να προσθέσω μπισκότα, φυστίκια ή ό,τι άλλο θέλω το βγάζω στην 1 ώρα και το ξαναχτυπάω για 5 - 7 λεπτά και έπειτα κάνω την προσθήκη του υλικού που θέλω και ανακατεύω απαλά με σύρμα.
Τοποθετούμε και πάλι
το παγωτό μας στην κατάψυξη και σε περίπου 4 - 5 ώρες θα έχουμε λαχταριστό σπιτικό παγωτάκι!!!
TIP
Μπορούμε να προσθέσουμε cookies ή
μπισκότα oreo, τα οποία σπάμε σε γουδί – αρκούν 100 με 150 γρ – τα
προσθέτουμε κι ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσοχή δεν ξαναχτυπάμε με μίξερ όταν έχουμε προσθέσει βαριά υλικά! Επίσης τέλεια γεύση δίνει στο παγωτό μας και η σκόνη σοκολάτας (6
κουταλάκια αρκούν) ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται χτύπημα με το μίξερ 2 - 3 λεπτά).
Καλή Επιτυχία
*Επειδή
θα χτυπήσουμε το παγωτό 2 φορές καλό
θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε για ευκολία
μας μίξερ χειρός..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου