Φρέσκα
ζυμαρικά με χωριάτικη σάλτσα
Αυτό που την κάνει πιο ιδιαίτερη είναι
η χρήση των φρέσκων ζυμαρικών. Μπορούμε
να τα φτιάξουμε είτε μόνοι μας (!) ή απλά
να τα προμηθευτούμε από τα ψυγεία των
σουπερμάρκετ. Φυσικά μπορούμε να
χρησιμοποιήσουμε και διαφορετικού
τύπου μακαρόνια, το αποτέλεσμα θα είναι
το ίδιο νόστιμο!
Χρόνος παρασκευής 30 - 35 λεπτά
Εκτέλεση
Θα χρησιμοποιήσουμε δύο κατσαρόλες στη μία θα βράσουμε τα ζυμαρικά μας - σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού τους και στην άλλη θα ετοιμάσουμε την χωριάτικη σάλτσα μας.
Για τη σάλτσα λοιπόν, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία ,τοποθετούμε πλατιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Άμεσα προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά - αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει στο μπλέντερ. Τσιγαρίζουμε μαζί τους και τα μανιτάρια - κι αυτά ψιλοκομμένα - για 3 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασάκι, αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε και τα τοματάκια μας. Σε αυτό το σημείο συμπληρώνουμε με το βραστό νερό ή ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση για 10 - 15 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τις ελιές μας - που έχουμε βγάλει το κουκούτσι - κομμένες στα δύο, καθώς και τα μυρωδικά μας το μαϊντανό & τη ρίγανη και ξανασκεπάζουμε για 10 - 15 λεπτά ακόμα.
Στο τελείωμα πια απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την εστία και τρίβουμε μέσα στη σάλτσα μας τα 200γρμ τυρί φέτα. Ανακατεύουμε να πάει παντού η φέτα και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας τα βρασμένα - σουρωμένα - ζυμαρικά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώστε να αγκαλιάσει καλά η σάλτσα τα ζυμαρικά μας και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!
Υλικά
1
μεσαίο κρεμμύδι (ψιλοκ.)
1
μεγάλη πιπεριά φλωρίνης (ψιλοκ.)
5
- 6 φρέσκα μανιτάρια (ψιλοκομ.)
½ ποτηράκι κρασί
κόκκινο
1
κονσέρβα τοματάκια (ψιλοκ.)
1 κούπα βραστό νερό ή ζωμό
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά μαϊντανό
1 κουταλιά ρίγανη
200γρμ
φέτα (στο τελείωμα)
Χρόνος παρασκευής 30 - 35 λεπτά
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα λοιπόν, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία ,τοποθετούμε πλατιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Άμεσα προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά - αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει στο μπλέντερ. Τσιγαρίζουμε μαζί τους και τα μανιτάρια - κι αυτά ψιλοκομμένα - για 3 λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση για 10 - 15 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τις ελιές μας - που έχουμε βγάλει το κουκούτσι - κομμένες στα δύο, καθώς και τα μυρωδικά μας το μαϊντανό & τη ρίγανη και ξανασκεπάζουμε για 10 - 15 λεπτά ακόμα.
Καλή επιτυχία
Ελένη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου