Άλλη μια αλμυρή μπουκιά πριν περάσουμε στα γλυκά των Χριστουγέννων! Που λέει ο λόγος αλμυρή... Γιατί τα λουκανικάκια είναι τυλιγμένα σε μια σαλτσούλα μουστάρδας με μέλι, που σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Με οδοντογλυφίδα σερβιριστείτε, παρακαλώ!
1 πακέτο λουκανικάκια κοκτέιλ (20 τμχ)
1 κουταλιά γεμάτη Μέλι
1 κουταλιά Σόγια Σως
1 1/2 κουταλιά Μουστάρδα
1 φλιτζ. μικρό Γλυκό Κρασί
Φύλλα από φρέσκο Δεντρολίβανο
Λίγο Εστραγκόν
Ελαιόλαδο
Χυμό από 1 μικρό λεμόνι
Εκτέλεση:
Παίρνουμε 20 λουκανικάκια κοκτέιλ απλά (όχι πικάντικα). Τα βάζουμε σε κατσαρόλα όπου έχουμε βράσει νερό, κλείνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Έτσι αποκτούν υγρασία κι αφήνουν ένα μέρος από το λίπος τους να διαλυθεί στο ζεστό νερό. Τα βγάζουμε σε στραγγιστήρι.
Σε ένα μπρίκι διαλύουμε μέλι (1 κουταλιά σούπας γεμάτη) σε ελάχιστο ζεστό νερό, προσθέτουμε σόγια σως (1 κουταλιά σούπας), μουστάρδα απαλή (1 και 1/2 κουταλιά σούπας) και το χυμό ενός μικρού λεμονιού. Ανακατέυουμε να διαλυθεί καλά η μουστάρδα.
Μέσα σ΄ ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα λουκανικάκια αφού προηγουμένως τα έχουμε χαράξει, για να περάσει το γλασάρισμά μέσα τους. Μόλις πιουν τα ζουμιά τους ρίχνουμε το μικρό φλιτζανάκι με το γλυκό κρασάκι και προσθέτουμε λίγα φύλλα φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένα και λίγο εστραγκόν. Έπειτα ρίχνουμε και το μείγμα μελιού - μουστάρδας και το αφήνουμε να τραβήξει, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γλασαριστούν τα λουκανικάκια μας.
Σερβίρουμε σε πιατέλα που περιμετρικά την έχουμε στολίσει με κλωνάρια από φρέσκο δεντρολίβανο και καρφώνουμε με απλές οδοντογλυφίδες ή χρωματιστές - ώστε να δώσουμε στο πιάτο μας μία γιορτινή νότα!
Καλή Επιτυχία!
Ε.Ψ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου