07 Ιανουαρίου

Φτιάχνω Λιμοντσέλο

Λιμοντσέλο




ΥΛΙΚΑ

  • 10 Λεμόνια μεσαίου μεγέθους, χοντρόφλουδα κατά προτίμηση και βιολογικά (ακέρωτα και αράντιστα)
  • 1 λίτρο Οινόπνευμα 90 βαθμών ή Βότκα ή Τσίπουρο (όσο το δυνατόν λιγότερο αρωματικό)
  • 600 γρ. Ζάχαρη
  • 1 λίτρο Νερό


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε τα λεμόνια και καθαρίζουμε μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας - καθόλου άσπρο - και βάζουμε τις φλούδες μαζί με το οινόπνευμα σε 1 μεγάλη γυάλα ή 2 γυάλες μικρότερες, που να κλείνουν ερμητικά, για 15 μέρες.  

Όταν έρθει ο καιρός, φτιάχνουμε σιρόπι με το 1 λίτρο νερό της συνταγής μας και τα 600γρ. ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις και κατεβαζουμε το σιρόπι από τη φωτιά. Έπειτα ανοίγουμε τις γυάλες και σουρώνουμε τις φλούδες που έχουν πλέον κάνει τη δουλειά τους, καθώς έχουν δώσει στο οινόπνευμα ένα πολύ ωραίο χρώμα κίτρινο και μπόλικο άρωμα που μοσχοβολά! Ολοκληρώνουμε την παρασκευή μας ανακατεύοντας το οινόπνευμα με το σιρόπι και γεμίζουμε μπουκάλια! 

Το Λεμοντσέλο μας είναι έτοιμο και μπορούμε να το διατηρήσουμε στην ψύξη ή ακόμα και στην κατάψυξη (δεν παγώνει, ούτε κρυσταλλώνει) καθώς πίνεται παγωμένο και είναι πραγματικά το τέλειο χωνευτικό λικέρ! 


Καλή επιτυχία!

Ελένη Ψαρούδα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου