Μια αρωματική μακαρονάδα με τα όλα της! Εύκολη στην παρασκευή και με βασικά υλικά την Αντζούγια και τις Ελιές σε κάνουν να γεύεσαι σε μία πιρουνιά την Μεσόγειο!
Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 πακέτο Μακαρόνια (Νο 6)
3 κ. σ. Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένες
50γρ Αντζούγιες
50γρ Κάπαρη
100γρ Ελιές κομμένες στη μέση ή ροδέλες
500γρ κονκασέ ντομάτες
Βρασμένο Νερό 1 με 2 κούπες
1 πρέζα Μπούκοβο
1 κυβάκι βούτυρο (20-30γρ)
Αλάτι, Πιπέρι
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο Βασιλικό, Ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο Πιπέρι.
Εκτέλεση παρασκευής :
Ξεκινάμε να βράζουμε τα μακαρόνια μας και παράλληλα σε μεγάλο τηγάνι και δυνατή θερμοκρασία βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 - 2 λεπτά. Βάζουμε στη συνέχεια τις αντζούγιες και τις σωτάρουμε για λίγο και συμπληρώνουν με τις ψιλοκομμένες ντομάτες, ελιές, κάππαρη, μπούκοβο και νερό που παίρνουμε από την κατσαρόλα που βράζουμε τα μακαρόνια μας.
Σιγοβράζουμε για κάνα πεντάλεπτο μέχρι να δέσει και βάζουμε και το βούτυρο.
Εντωμεταξύ έχουμε σουρώσει τα μακαρόνια - τα οποία τα έχουμε βράσει 2 με 3 λεπτά λιγότερο για να κρατάνε και να συνεχίσουν να βράζουν μέσα στη σάλτσα - και τα ρίχνουμε στο τηγάνι λίγα λίγα. Ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού και σιγοβράζουμε πάλι κάνα τρίλεπτο.
Τέλος σερβίρουμε γενναία μερίδα και πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό και πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Όνειρο!
Καλή επιτυχία,
Ελένη Ψαρούδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου