Απλό Κέικ ή Κέικ Μαρμπρέ
Αλεύρι 500γρ
Βeikin 4 κουταλάκια
Βούτυρο 200 γρ
Ηλιέλαιο 50γρ
Αβγά 5
Ζάχαρη 300γρ
Βανίλιες 2
Γάλα 250γρ
προαιρετικά για εκδοχή Κέικ Μαρμπρέ:
Γάλα + 30γρ (για το αραίωμα του μείγματος που κρατάμε στην άκρη και προσθέτουμε το κακάο)
Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο και το ηλιέλαιο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν - να αφρατέψουν.
Στην συνέχεια ρίχνουμε ένα - ένα τα αβγά.
Έπειτα διαδοχικά ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι (μέσα στο οποίο ήδη έχουμε ανακατέψει το beikin και τις βανίλιες μας).
Στην περίπτωση που θέλουμε να φτιάξουμε Κέικ Μαρμπρέ κρατάμε στην άκρη το 1/3 του μείγματος και προσθέτουμε την ποσότητα κακάο.
Ρίχνουμε το μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα εν αλλάξ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 50 λεπτά ή 1 ώρα.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου