03 Δεκεμβρίου

Απλό Κέικ & Κέικ Μαρμπρέ

Απλό Κέικ  ή  Κέικ Μαρμπρέ 



Υλικά 

Αλεύρι 500γρ 
Βeikin 4 κουταλάκια 
Βούτυρο 200 γρ 
Ηλιέλαιο 50γρ 
Αβγά  5  
Ζάχαρη 300γρ 
Βανίλιες  2 
Γάλα   250γρ

προαιρετικά για εκδοχή Κέικ Μαρμπρέ: 

Κακάο  2  κουταλιές  γεμάτες
Γάλα +  30γρ (για το αραίωμα του μείγματος που κρατάμε στην άκρη και προσθέτουμε το κακάο)


Εκτέλεση 

Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο και το ηλιέλαιο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν - να αφρατέψουν. 

Στην συνέχεια ρίχνουμε ένα - ένα τα αβγά. 

Έπειτα διαδοχικά ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι (μέσα στο οποίο ήδη έχουμε ανακατέψει το beikin και τις βανίλιες μας). 

Στην περίπτωση που θέλουμε να φτιάξουμε Κέικ Μαρμπρέ κρατάμε στην άκρη το 1/3 του μείγματος και προσθέτουμε την ποσότητα κακάο. 

Ρίχνουμε το μείγμα σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα εν αλλάξ. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C  για  50 λεπτά ή 1 ώρα. 


Καλή επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου