18 Ιουνίου

Ας φτιάξουμε παγωτό γιαούρτι


Παγωτό  γιαούρτι


Μια και είναι πολύ της μόδας και απόλυτα υγιεινό, προτείνω να φτιάξετε υπέροχο, σπιτικό παγωτό γιαούρτι. Είναι εύκολη συνταγή – αν εξαιρέσουμε το χρόνο που αφιερώνεις στο να κάνεις τα ενδιάμεσα χτυπήματα. Έχει υπόξινη γεύση, χαρακτηριστικό άρωμα και τρώγεται ευχάριστα! Το μόνο αρνητικό είναι ότι πρέπει να φτιάξεις κι άλλο σύντομα!




Υλικά: 

450 γρ. Γιαούρτι σακούλας 2%
150 γρ.ζάχαρη άχνη
150 γρ. κρέμα γάλακτος

Στο 2ο χτύπημα
1 κ.σ. μέλι γεμάτη
ξύσμα από 1 λεμόνι



Εκτέλεση:

Αρχικά βάζουμε στην κατάψυξη το γιαούρτι μας και την κρέμα γάλακτος για 1 ώρα.
Για το χτύπημα των παγωμένων υλικών μας θα χρειαστούμε μίξερ χειρός ή μίξερ με κάδο*. Παίρνουμε μεγάλο μπολ (που να χωράει στην κατάψυξη) ή τον κάδο του μίξερ και αδειάζουμε μέσα το γιαούρτι και την κρέμα. Αρχίζουμε το χτύπημα κι όταν το μείγμα αρχίσει να αφρατεύει ρίχνουμε και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε καλά να ενοποιηθούν τα υλικά μας, σε μεσαία ταχύτητα, για 10 λεπτά περίπου.

Κατόπιν τοποθετούμε στην κατάψυξη το μπολ μας. Περιμένουμε να περάσει 1 ώρα και το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε, αφού πρώτα προσθέσουμε 1 κουταλιά σούπας μέλι (θα κάνει το παγωτό να μην κρυσταλλώσει) και το ξύσμα λεμονιού, άλλα 5 - 7  λεπτά σε μεσαία ταχύτητα. Βάζουμε το παγωτό γιαούρτι στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 4 - 5 ώρες  και είναι έτοιμο!

Την διαδικασία ενός ακόμα χτυπήματος μπορούμε να την επαναλάβουμε, για να πετύχουμε μία βελούδινη υφή, αν και δεν είναι απαραίτητο,  καθώς το παγωτό χάρη στο μέλι δεν θα πρόκειται να κάνει κρυστάλλους!

Καλή Επιτυχία!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου