
Υλικά που θα χρειαστούμε για 24 μπισκότα:
400 g αλεύρι
125 g ζάχαρη
200 γρ βούτυρο , κρύο και κομμένο σε κύβους
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
Πετσετάκια με ανάγλυφο σχέδιο
Λαδόχαρτο
Πλάστης
Χρόνος προετοιμασίας : 60 λεπτά
Χρόνος ψησίματος : 15 λεπτά
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία εύπλαστη ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δύο ή τρεις μπάλες. Παίρνουμε μία - μία και τις βάζουμε αναμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και ξεκινάμε με τον πλάστη να ανοίγουμε και να πλαταίνουμε τη ζύμη. Θέλουμε η ζύμη μας να έχει 3 χιλιοστά το πολύ πάχος.
Όταν φτάσουμε τη ζύμη μας στο σωστό πάχος τοποθετούμε ένα πετσετάκι με ανάγλυφο κέντημα στην επιφάνειά της και χρησιμοποιώντας τον πλάστη μας, με ελαφρές κινήσεις, αποτυπώνουμε στη ζύμη μας το σχέδιο που έχουμε διαλλέξει. Μπορούμε να χρησιμοποίησουμε και κάποιο άλλο ανάγλυφο υλικό που έχουμε σπίτι μας. Προσέχουμε καθώς αφαιρούμε το κέντημα.
Αφού ολοκληρώσουμε τις αποτυπώσεις βάζουμε στην κατάψυξη τις επίπεδες ζύμες για 30 λεπτά.
Παράλληλα έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 ºC . Βάζουμε σε λαμαρίνα, την οποία έχουμε στρώσει με διπλή λαδόκολλα, τα μπισκοτάκια μας κι αφήνουμε να ψηθούν στο φούρνο - στον αέρα - στους 170 ºC για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά μόνο στις άκρες. Προσοχή αρπάζουν εύκολα γι΄αυτό και βάζουμε τη διπλή λαδόκολλα. Επίσης αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς μέχρι να τα μεταφέρουμε από τη λαμαρίνα, για να μην μας σπάσουν, καθώς όταν είναι ζεστά είναι πολύ ευαίσθητα.
Καλή Επιτυχία!
Ε.Ψ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου