07 Δεκεμβρίου

Χριστουγεννιάτικο Ρυζότο με ρύζι μπασμάτι


Είναι μία πολύ νόστιμη συνταγή για ρυζότο με blueberries, κουκουνάρι, κάστανα και ρόδια! Τα υλικά αυτά μας δίνουν έξτρα γεύση και θρεπτικά συστατικά καθώς και τη γιορτινή Χριστουγεννιάτικη νότα που χρειαζόμαστε στο μπουφέ μας!

Υλικά που θα χρειαστούμε: 

1 πακέτο ρύζι Basmati
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
180 γραμ. blueberries
1 φακελάκι κουκουνάρι
12 κάστανα βρασμένα
1 Ρόδι καθαρισμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φύλλο δάφνης
ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα:

1 κούπα χυμό από 1 πορτοκάλι & 1 λεμόνι , 2 κ.σ. μέλι , 1 κ.σ. Ελαιόλαδο , λίγο κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο
κρεμμύδι, το κουκουνάρι και το ρύζι μαζί με αλατοπίπερο. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα φύλλο δάφνης και λίγο – λίγο ρίχνουμε το βραστό νερό. Αφήνουμε να μαλακώσει το ρύζι – να ψηθεί και να πιει το νερό του. Καθώς φτάνει το ψήσιμο στο τέλος προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα κομμένα, τα blueberries και τους καρπούς από το ρόδι. Προσέχουμε να φυλλάξουμε ακέραια 2 - 4 κάστανα, και μέρος από το ρόδι και τα μούρα που θα τα χρειαστούμε στο γαρνίρισμα.

Αδειάζουμε το ρύζι σε φόρμα κέϊκ. Το αφήνουμε να σταθεί και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Παράλληλα παρασκευάζουμε τη σάλτσα. Ρίχνουμε σε κατσαρολάκι το μισό χυμό από τα εσπεριδοειδή και καθώς ζεσταίνεται ρίχνουμε το μέλι και το λάδι μας. Τέλος προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό, που μέσα του θα έχουμε ανακατέψει το κορν φλάουρ. Η σάλτσα μας θα είναι ελαφρώς πηκτή.

Τέλος περιχύνουμε τη σάλτσα στο στάδιο όπως φαίνεται στη φωτό. Στολίζουμε από πάνω με τα ρόδια από τη μία πλευρά και τα μούρα από την άλλη και αφήνουμε να χυθούν περιπλεύρως καθώς συμπληρώνουμε τη γαρνιτούρα με ολόκληρα κάστανα και κουκουνάρια κι αν θέλουμε και με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Καλή Επιτυχία!

Ε.Ψ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου