07 Δεκεμβρίου

Κεφτεδάκια με γαλοπούλα & χοιρινό κιμά


Μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και νόστιμα  κεφτεδάκια που είναι τόσο γευστικά και υγειινά ψημένα που θα κάνουν θραύση στο Χριστουγεννιάτικο μπουφέ σας.



Υλικά που θα χρειαστούμε:

500 γρ. κιμάς γαλοπούλας
500 γρ. χοιρινός κιμάς
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
1/2 κουταλιά σκόρδο σε σκόνη ή λιωμένο
1.2 κουταλιά ρίγανη αρωματική
1/2 κουταλιά  βασιλικό αρωματικό
1/2 κουταλιά αλάτι
1/4 κουταλιά πιπέρι
2 ψιλοκομμένα κλωναράκια μαϊντανού
1 κούπα φρυγανιά

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη φρυγανιά. Τη τελευταία τη ρίχνουμε στο τέλος και ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί περί τις 2 ώρες εντός του ψυγείου και το σκεπάζουμε με διάφανη μεβράνη. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αραδειάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί αλειμμένο ελαφρώς με λαδάκι. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ℃ για περίπου 45 λεπτά, προσέχοντας να τα γυρίσουμε απ' όλες τις πλευρές για να μην αρπάξουν.
Στο τέλος τα σερβίρουμε σε πιατέλα και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολύχρωμες οδοντογλυφίδες ή πλακέ όπως στη φωτό και να βάλουμε στην κορυφή τους  και μία "τσαχπινιά" για να δώσουμε χριστουγεννιάτικο άρωμα στον μπουφέ μας...


Καλή Επιτυχία!

Ε.Ψ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου