
"Άγιος Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία..." και τί πιο επίκαιρο και θεματικό πιάτο για τα Χριστούγεννα, από την Πίτα Καισαρείας ή αλλιώς το Παστουρμαλί. Με δυνατή γεύση κι άρωμα θα δώσει μία πολίτικη νότα στο Χριστουγεννιάτικο μπουφέ σας!
Υλικά που θα χρειαστούμε:
3 μεγάλες τομάτες (στην εποχή τους)
12 φέτες παστουρμά
12 φέτες κασέρι
6 Χωριάτικα Φύλλα (Ιδανικό είναι το φύλλο να είναι παχύ, λαδιού. Μπορείτε να το προετοιμάσετε μόνοι σας - πατώντας το σύνδεσμο βλέπετε τη συνταγή για χωριάτικο φύλλο βήμα - βήμα. Ωστόσο και με έτοιμο φύλλο κάνουμε τη δουλειά μας).

Σε μια επιφάνεια εργασίας απλώνουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα λαδώνουμε. Κατά μήκος της μεγάλης πλευράς τους, βάζουμε από δύο φέτες τυριού, από πάνω απλώνουμε 3 - 4 ροδέλες τομάτας και τέλος στρώνουμε τον παστουρμά (2 φέτες για κάθε φύλλο ρολό).
Διπλώνουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, κλείνοντας τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
Έτσι σχηματίζουμε μακρόστενα μπαστούνια από φύλλο και τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Δεν αμελούμε να αλείψουμε με ελαιόλαδο κάθε φύλλο μπαστούνι που τοποθετούμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά. Εναλλακτικά μπορούμε να τυλίξουμε τα φύλλα μπαστούνια μας στριφτά, ώστε να σχηματίσουμε μία σπείρα - μία στριφτόπιτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια και να μυρίσει ο παστουρμάς. Το παστουρμαλί σερβίρεται ζεστό ή χλιαρό.
Καλή Επιτυχία!
Ε.Ψ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου