Σπιτική Φραουλάδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες από τα κοτσάνια τους και έπειτα τις πολτοποιούμε μαζί με την ζάχαρη σε καλό μίξερ. Ίσως θα χρειαστεί να τις χωρίσουμε σε δύο δόσεις.
Μετά βάζουμε την κατσαρόλα μας στο μάτι και ρίχνουμε όλο το μείγμα της φραουλοζάχαρης μέσα, προσθέτοντας και το 1 λίτρο νερό. Βάζουμε το μάτι στο δυνατό και περιμένουμε να πάρει την πρώτη βράση (προσοχή φουσκώνει πολύ κατά τον βρασμό, γι΄αυτό η κατσαρόλα, που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι μεγάλη και ψηλή). Μετά την πρώτη βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι, το θέλουμε να γίνει πηχτούτσικο.
Όταν είναι έτοιμο, σβήνουμε και περιμένουμε κάνα τεταρτάκι να ψιλοκρυώσει. Τέλος με τη βοήθεια ενος χωνιού γεμίζουμε, με τη ζεστή ακόμα Φραουλάδα, 2 μπουκάλια του λίτρου, που έχουμε φροντίσει να είναι καθαρά και αποστειρωμένα και κλείνουμε ερμητικά. Φυλάσσεται μέσα ή και έξω από το ψυγείο.
Για το σερβίρισμα, βάζουμε σε ποτήρι Φραουλάδα - νερό και παγάκια, σε αναλογία 20% - 80% και αν θέλουμε προσθέτουμε μέσα στο ποτήρι φέτες λάιμ ή μέντας ή ακόμα και φετούλες φράουλας! Στην υγειά σας!
Καλή επιτυχία στην παρασκευή!
Ελένη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου