15 Ιανουαρίου

Αλμυρά Muffins

 Αλμυρά ή Μεσογειακά Muffins

Αυτά τα αλμυρά muffins θα σας γίνουν εμμονή. Είναι εύκολα να τα παρασκευάσεις, αρωματικά και πεντανόστιμα. Ιδανικά για κολατσιό στο σχολείο αλλά και για καλοκαιρινό μπουφε!



Συστατικά:

350γρμ  Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ.  Αλάτι 

1 κ.γ. Ζάχαρη

2 κ.γ. Ρίγανη

2 Αβγά

150 γρμ Ελαιόλαδο

150 γρμ Ξινόγαλο ή Κατίκι

1 Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλ. ολόκληρο

1 Πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι ψιλ.

100 γρμ Ελιές ροδέλες

200 γρμ Φέτα (θρυμματισμένη με τα χέρια)


Εκτέλεση:


Θα χρειαστούμε 12 θήκες Muffin ή 18 θήκες Cupcakes.  Αρχικά βάζουμε τις θήκες στις φόρμες και βάζουμε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 170 °C.  Θα χρειαστούμε στην συνέχεια 2 μπολ ένα μεσαίο και ένα μεγαλύτερο. 

Στο μεσαίο μπολ θα ρίξουμε όλα τα υγρά υλικά μας δηλαδή:  τα 2 αβγά, το ελαιόλαδο και το ξινόγαλο και τα χτυπάμε με σύρμα. Στο μεγαλύτερο μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά μας δηλαδή: Το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε, να αναμειχθούν και προσθέτουμε την πιπεριά (θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν στεγνή), το κρεμμυδάκι και τις ελίτσες μας, ανακατέυοντας για να πάει το αλεύρι παντού. Στη συνέχεια αδειάζουμε μέσα το άλλο μπολ με τα υγρά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία μαρίζ κατά προτίμηση. Τέλος προσθέτουμε την φέτα, που την έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας. 

Το μείγμα είναι πλέον έτοιμο και με τη βοήθεια μιας μαρίζ ή ενός κουταλιού γεμίζουμε τις θήκες των muffin και τα βάζουμε να ψηθούν στους 170 °C για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο μας. Δεν θα πάρουν πολύ χρώμα γι' αυτό καλό είναι να δοκιμάσουμε με το μαχαίρι μας να καρφώσουμε ένα muffin όπως κάνουμε στα κέικ - αν βγαίνει στεγνό είναι έτοιμα!

Καλή επιτυχία!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου