26 Ιανουαρίου

Κοχύλια γεμιστά με θαλασσινά στο φούρνο

Κοχύλια γεμιστά με θαλασσινά στο φούρνο




 Υλικά:


1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια (μεγάλα)


Για τη γέμιση:

  • Διάφορα θαλασσινά - γαρίδες, σουπιά, μύδια (χωρίς κέλυφος), καραβίδες, καβούρι (κονσέρβα), καλαμάρια ή θράψαλα όλα κομμένα σε κομμάτια σχετικά μικρά και ίσου μεγέθους.
  • Βούτυρο - ελαιόλαδο 1/4 κούπας
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο 
  • 3 - 4 ώριμες μεγάλες ντομάτες περασμένες στο μούλτι ή 1,5 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα (χτυπάμε στο multi)
  • Αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Ελάχιστο μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό ή ούζο ή βότκα
  • 1 κρέμα γάλακτος 200ml με χαμηλά λιπαρά
  • Ψιλοκομμένο άνιθο ή άλλο φρέσκο μυρωδικό (στο τελείωμα)


Εκτέλεση:


Αρχικά βράζουμε τα κοχύλια σύμφωνα με τις οδηγίες, όμως 2 - 3 λεπτά λιγότερο. Επίσης βράζουμε από τα θαλασσινά - αυτά που χρειάζεται να μαλακώσουν, είτε μέσα σε ζωμό, είτε απλά σε νερό προσθέτοντας βούτυρο, αλατάκι - πιπεράκι και μία δάφνη. Τα βράζουμε τόσο, όσο να είναι σχεδόν έτοιμα.


Έπειτα σε μεγάλο πλατύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο όλα τα θαλασσινά μας, μαζί με το ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο - τα θέλουμε λιωμένα  και σβήνουμε στο τέλος με το σφηνάκι αλκοόλ. Τέλος προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο μπούκοβο αν θέλουμε να έχει μία καυτερή επίγευση. Σβήνουμε και αφήνουμε να σταθεί το μείγμα για 15 λεπτά, προσθέτοντας και μία κουταλιά βούτυρο από πάνω. Επίσης προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στη συνέχεια γεμίζουμε τα κοχύλια και τα τοποθετούμε μέσα στο πυρέξ μας. Ό,τι ζουμί περισσέψει από το τηγάνι το ρίχνουμε από πάνω τους και  τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. 


Τα ψήνουμε για 20 λεπτά. Τα σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο. 


Καλή όρεξη!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου