16 Ιανουαρίου

Σπιτικά Χάμπεργκερ

 Σπιτικά Burgers με μπιφτέκι μοσχαρίσιο

Σπιτικά Μπέργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτεκάκι για παιδικό μπουφέ

Ας φτιάξουμε λοιπόν σπιτικά χάμπεργκερ! Αρέσουν επίσης και σε μεγάλους και μικρούς, ταιριάζουν πολύ σε μπουφέ, αλλά και για γεύμα στο σπίτι μαζί με τηγανιτές πατατούλες και σως ή κέτσαπ... Τα λιγουρεύτηκα, yammy!!!! 

ΥΛΙΚΑ:

Για τα μοσχαρίσια μπιφτέκια: 

Κιμάς 400γρμ μοσχαρίσιος άπαχος (για 4 burgers των 120 - 130 γρμ)
Ελαιόλαδο 1/4 κούπας
Κέτσαπ  2 κ.σ.
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Φρυγανιά τριμμένη 1/4 κούπας
Νεράκι για το ζύμωμα

Για το γέμισμα των μπέργκερ:

Ψωμάκια μπέργκερ της αρεσκείας μας
Κρεμμύδι σε στρογγυλές ροδέλες
Πίκλες ή Αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο 
Ντομάτα ξεφλουδισμένη σε κομμένη σε ροδέλες
Τυρί Τσένταρ ή όποιο άλλο της αρεσκείας σας
Μαρούλι ή άλλη πρασινάδα
Μουστάρδα
Κέτσαπ
Σως Μπέργκερ (Ανάμειξη: 3 κ.σ.μαγιονέζα, 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.γ. κέτσαπ, 1 κ.σ. τυρί τύπου Philadelphia ή γιαούρτι στραγγιστό, 1 κ.γ. μέλι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι)

Και ό,τι άλλο θέλετε... Μπέικον, αβγά τηγανητά, προσούτο κλπ όρεξη να έχετε!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  

Φτιάχνουμε πρώτα τον κιμά. Θέλουμε να είναι μαλακό το μείγμα κιμά, γι' αυτό προσθέτουμε νεράκι καθώς τον ζυμώνουμε. Μετά τον κρατάμε στο ψυγείο σκεπασμένο σε μεμβράνη για καμία ωρίτσα.  Πλάθουμε 4 στρογγυλές μπάλες των 120 - 130 γραμ και τοποθετούμε σε τοστιέρα σε δυνατή θερμοκρασία και την κλείνουμε πιέζοντας να σχηματιστούν τα μπιφτέκια. 

Σε τηγανάκι, σοτάρουμε το κρεμμύδι που το έχουμε κόψει σε ροδέλες μέχρι να αποκτήσει χρώμα καραμέλας.  Επίσης αν πρόκειται να βάλουμε μπέικον ή αβγό τώρα είναι η κατάλληλη ευκαρία να τα ετοιμάσουμε. Σε άνετο χώρο τοποθετούμε μπροστά μας όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε: την σως μπέργκερ (όπου αναμειγνύουμε 3 κ.σ.μαγιονέζα, 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.γ. κέτσαπ, 1 κ.σ. τυρί τύπου Philadelphia ή γιαούρτι στραγγιστό, 1 κ.γ. μέλι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι), ψιλοκόβουμε το αγγουράκι τουρσί, κόβουμε την ξεφλουδισμένη ντομάτα σε ροδέλες. Και ξεδιαλέγουμε το μαρούλι που θα χρησιμοποιήσουμε, βάζουμε δίπλα την κέτσαπ . Επίσης ξεχωρίζουμε τα ψωμάκια, δηλαδή τις βάσεις με το πάνω μέρος τους.

Επιστρέφουμε στα μπιφτέκια μας που έχουν ήδη ψηθεί, βάζουμε πάνω τους 1 φέτα τσένταρ
και κινούμαστε γρήγορα στο να στήσουμε το μπέργκερ. Πρώτα παίρνουμε τις βάσεις από τα ψωμάκια και βάζουμε μπολικη κέτσαπ, μετά τα καραμελωμένα κρεμμύδια, μετά μπιφτέκια με τσένταρ, μετά λίγη μουστάρδα, ντομάτα ροδέλα, πάλι λίγη μουστάρδα, μαρούλι και τέλος παίρνουμε στα χέρια μας την πάνω μεριά από το ψωμάκι. Αλείφουμε με μπόλικη σως μπέργκερ και πετάμε στην επιφάνεια εδώ κι εκεί πίκλες (προαιρετικά) και σκεπάζουμε το μαρούλι. Αυτό ήταν είναι έτοιμο! 

Μπορούμε να το καρφώσουμε για να μην κινδυνεύει να γλιστρήσει κάποιο υλικό και μέχρι να τα σερβίρουμε τα
κρατάμε ζεστά στους 50  βαθμούς στο φούρνο μας.
Αν τα φτιάχνουμε για πάρτυ προσαρμόζουμε λιγάκι τη συνταγή στα μέτρα μας. Πιο μικρά ψωμάκι, πιο μικρά μπιφτέκια, καθώς είναι πληθωρικά!

Καλή επιτυχία!


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου